L-zomert, een zomer vol leuke evenementen in Lanaken!

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 om 09:41 uur
Onder de naam ‘Lanaken Zomert’ organiseren wij deze zomer een heleboel activiteiten en evenementen voor jong en oud.

Voor een aantal activiteiten werd er een samenwerking aangegaan met verenigingen tot zelfs met het 5 sterren superior hotel La Butte aux Bois.

De kaart van de muziek wordt getrokken deze zomer! Naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de Academie voor Muziek en Theater vindt er een opmerkelijk concert plaats op het Kerkplein op zaterdag 24 juni. Bij ‘Lanaken Beat!’ spelen maar liefst 50 drummers een speciale compositie waarna er nog een muzikaal avondvullend programma volgt.

Aan de vooravond van de nationale feestdag vindt op donderdag 20 juli ‘Apéritief National!’ plaats. Op het Kerkplein treedt dan 2 Fabiola op. Ook de populaire coverband Les Truttes is van de partij. De avond wordt afgesloten met een DJ-set van Patje Krimson. Op zondag 27 augustus is het ‘Party Time’ met de Ketnetband en The Dinky Toys, die recent hun nieuwe single “69” gereleaset hebben.

Iedereen is ook welkom op Lanaken Picknickt. De 2 edities vinden telkens plaats op een bijzondere locatie. Op 11 juni kan Vaderdag gevierd worden in het park van ere-notaris Delwaide in Oud-Rekem. Op 13 augustus is iedereen welkom in en rond de waterburcht van Domein Pietersheim. Deelname is gratis. Iedereen kan zijn eigen dekentje, eten en drinken mee brengen of vooraf een picknickmand bestellen. Er wordt gezorgd voor animatie in de vorm van muziek, een verhaaltjesboom en nog veel meer.

Bijzonder is de co-productie met twee verenigingen die in het verleden activiteiten hebben opgezet die getuigen van kwaliteit en die we willen steunen om zo nog een stap vooruit te zetten. Hierdoor zal de Vintage Chrome Meeting dit jaar 2 maal naar het centrum van Lanaken komen en kan Jazz Reckheim hun evenement naar een hoger niveau tillen door o.a. Lady Linn te boeken.

Opvallend is ook de samenwerking met La Butte aux Bois. In één van de mooiste terrastuinen van het land kan je komen genieten van een zomeravondfilm in het kader van ‘Cinéma Château’. De tweede filmvoorstelling vindt plaats in de tuin rondom het Poortgebouw en het Kasteel van Oud-Rekem. 

Het volledige programma van Lanaken Zomert kan je nu al terug vinden op www.lanaken.be/zomert

Binnenkort valt de mooie brochure met het volledige programma in alle brievenbussen van Lanaken.