Vrouwenkoor Giocoso

Passie

Wanneer

  • za 26 oktober 2024 van 14.30 tot 15.30 uur

Van textielontwerp tot journalistiek, van logopedie tot orthopedagogiek, de jonge dames van Giocoso hebben allemaal hun eigen achtergrond en interesses. Toch reizen ze iedere week vanuit alle windstreken naar thuisbasis Weert voor hun gezamenlijke passie: zingen.

Onder leiding van dirigente Rita Scheffers brengen ze voornamelijk (licht-)klassieke muziek. Als dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren behaalde Rita Scheffers diverse prijzen op nationale en internationale festivals. Giocoso is onderdeel van Koorschool Midden-Limburg en afgelopen jaar werd het koor benoemd tot VNK-Limburg Inspiratiekoor (Stichting Verbindend Netwerk Koorzang).

Binnen de koorwereld blijft Giocoso ook niet onopgemerkt. Zowel nationaal als internationaal zingt het koor op topniveau. Hun meest opvallende prestatie is de deelname aan de European Choir Games en de Grand Prix of Nations te Göteborg (Zweden). De dames werden in augustus 2019 Europees kampioen in twee categorieën en namen maar liefst vier gouden medailles mee terug naar Nederland. 

Organisatie van Festival Vocallis i.s.m. CC Lanaken

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.