Rolla trio

Zeldzame kamermuziek voor fagot, altviool en cello

Wanneer

  • vr 21 maart 2025 van 20.15 tot 21.45 uur

Voor dit uitzonderlijke project bundelen fagottist Mavroudes Dakis Troullos, altviolist Clément Holvoet en cellist Paul Heyman de krachten om voor u een programma te brengen met zeldzame kamermuziek voor fagot, altviool en cello in verschillende combinaties.

De unieke timbres van deze drie warme, sonore instrumenten creëren samen een bijzondere atmosfeer. Het trio combineert prachtige kamermuziekwerken van minder bekende componisten zoals Hersant en Rolla met minder bekende werken van enkele van de meest beroemde componisten.

Het programma opent met de ‘Sonate voor fagot en cello in Si mol Groot K. 292’ van Mozart. Daarna spelen altviool en cello het ‘Duet mit zwei obligaten Augengläsern’ van Beethoven. Vervolgens kan u zich laten meevoeren door de bezwerende klanken van ‘Duo Sephardim’, een compositie voor altviool en fagot van de Franse componist Philippe Hersant.

Na de instrumenten in verschillende paren gehoord te hebben, sluit dit gelegenheidstrio het concert af met het ‘Concertino a tre in Mi mol Groot’ van Rolla, waarbij de drie instrumenten samenkomen.

Gratis met omruilvoordeel UiTpas (15 UiTpaspunten) 

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.