Rode Boom

Ongekende Evidenties

Wanneer

  • vr 7 februari 2025 om 20.15 uur

Vuurvliegjes die met duizenden in de bomen tezamen aan en uit gaan. Twee mensen, ver van elkaar, die op hetzelfde moment exact hetzelfde meemaken.

Twee voorbeelden van synchroniciteit die ons een magisch gevoel geven. Dit soort van synchroniciteit en toeval wordt onderzocht in 'Ongekende E videnties' en zet het publiek op het puntje van zijn stoel.

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben die elkaar opheffen tot er enkel een lege ruimte overblijft. Kurt Demey en Joris Vanvinckenroye dagen in 'Ongekende E videnties' het toeval uit om zo een glimp van zijn bestaan op te vangen. Je komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich tot magische ervaringen opstapelen.

Het zijn de toeschouwers zelf die de touwtjes in handen hebben en in een carrousel van onmogelijk toeval terechtkomen. In de voorstelling zit het hoofdpersonage gevangen tussen het willen grijpen en laten geschieden van toeval aan de ene kant en het onvermijdelijke gemanipuleer van de situatie aan de andere kant. 

Concept, creatie, performance Kurt Demey Muziekcompositie en uitvoering Joris Vanvinckenroye Scenografie Kurt Demey Dramaturgie Frederika Del Nero

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10/4 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.