Kintsugi

Maria Schouren

Wanneer

  • ma 2 december 2024 om 13 uur

Kintsugi is een eeuwenoude Japanse kunst van het herstellen van gebroken aardewerk en porselein met gouden lak. Het omarmt de filosofie dat gebroken voorwerpen niet verborgen of weggegooid moeten worden, maar eerder geëerd en hersteld met zorg en aandacht. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van creatieve manieren om met gebrokenheid om te gaan en die wil leren hoe ze deze filosofie kunnen toepassen in hun eigen leven. Of je nu een liefhebber bent van kunst en ambacht, een liefhebber van keramiek, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om betekenisvolle verbindingen te maken, deze workshop biedt een waardevolle ervaring.

Tijdens deze workshop zullen we de basisprincipes van Kintsugi verkennen en leren hoe we deze traditionele techniek kunnen toepassen op moderne voorwerpen die gebroken zijn. We zullen echter een moderne benadering gebruiken waarbij we gebruik maken van speciale lijm in plaats van de traditionele lijm ‘urushi’ . Dit stelt ons in staat om het herstelproces te versnellen, in tegenstelling tot de traditionele methode die maanden kan duren. Door de kracht van Kintsugi te ontdekken, zullen we leren hoe we niet alleen fysieke scheuren kunnen herstellen, maar ook de emotionele en spirituele waarde van objecten kunnen versterken.

De vaardigheden die je tijdens deze workshop zult opdoen gaan verder dan alleen het repareren van aardewerk en porselein. Ze kunnen worden toegepast op vele aspecten van het leven, waarbij we leren omgaan met gebrokenheid en imperfectie op een manier die schoonheid en veerkracht benadrukt. Dus kom en ontdek de moderne magie van Kintsugi en leer hoe je de kunst van herstel kunt gebruiken om meer glans en betekenis toe te voegen aan de dingen die je liefhebt.

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10/4 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.