Ensor Strijkkwartet met Jan Decleir

Er was eens … Beethoven!

Wanneer

  • do 19 oktober 2023 om 20.15 uur

“Er was eens …een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Onberispelijk waren haar pastelkleurige kleertjes. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter. Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen. Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief. Er was ook een dorp met een oorlogsmonument op het plein. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, treinen, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven ...”

Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje?

Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?

In hun nieuwe voorstelling, ‘Er was eens … Beethoven !’,  speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartet oeuvre van Beethoven en combineert dit met sprookjes geschreven en verteld door Jan Decleir met Beethoven als rode draad. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij de fantasie, verwondering, verrassing, dramatiek en humor wezenlijke kenmerken zijn.

‘Er was eens… Beethoven !’ is een intieme voorstelling die je een warme en gezellige avond bezorgt.

Kom je graag naar het concert van Het Ensor Strijkkwartet op donderdag 19 oktober 2023 èn Het Desquin Kwartet op vrijdag 15 maart 2024, reserveer je tickets dan zeker via de Combibundel en koop zo je ticket van het Desquin Kwartet aan €7.

Muziek     Ensor Strijkkwartet

                Eric Robberecht, viool

                Francis Reusens, viool

                Frans Vos, altviool

                Steven Caeyers, cello

Verteller    Jan Decleir

Muziek      Ludwig van Beethoven

Teksten     Jan Decleir, Brechtje Louwaard

Sprookje   Jaap Fischer

Organisatie

CC Lanaken
Aan de Engelse Hof 10 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.