De Bokkenrijders

Jos Sterk

Wanneer

  • di 15 oktober 2024 om 19.30 uur

We duiken in het mysterieuze verhaal van de Bokkenrijders, een groep die volgens de overlevering op bokken door de lucht zou hebben gevlogen. Maar wat is feit en wat is fictie? Bestonden de Bokkenrijders echt, of zijn het slechts producten van volksverhalen en bijgeloof?

In de 18e eeuw, een tijd van grote armoede en onrust, werden de Bokkenrijders berucht als een bende dieven en afpersers in de regio Limburg. Ze zouden 's nachts op magische bokken rijden, een beeld dat sterk verbonden is met hekserij en duivelse praktijken. Maar achter deze mythische verhalen schuilen wellicht tragische waarheden over sociale onrechtvaardigheid en harde repressie. We zullen trachten deze fascinerende geschiedenis te ontwarren.

Hebben de Bokkenrijders echt gevlogen, of waren het gewoon mensen die probeerden te overleven in een harde wereld? Laten we samen de lucht in gaan en de waarheid achterhalen.

De lezing wordt verzorgd door Jos Sterk. Jos, een journalist en auteur met een diepe passie voor geschiedenis, heeft zich toegewijd aan het behoud van het lokale erfgoed en heeft al 25 boeken geschreven, voornamelijk over zijn geliefde stad Hasselt en het mooie Limburg. Zijn nieuwsgierigheid en fascinatie voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, leiden hem naar intrigerende onderwerpen zoals spookverhalen, de beide wereldoorlogen en de rijke horeca-geschiedenis van Hasselt. Jos Sterk is een waardevolle bron van kennis en verhalen die het verleden van stad en streek tot leven brengen.

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10/4 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.