Bram de Vree (piano)

Lamento

Wanneer

  • zo 26 januari 2025 om 11 uur

Wanhoop, hartverscheurende pijn, woede, nostalgie, aanvaarding, troost, hoop… Muziek is uitermate geschikt om de vele emoties, die dood en verlies oproepen , over te brengen. In dit programma klinken vier emotionele stukken die ieder op hun eigen wijze met de dood te maken hebben.

Het programma opent met de aangrijpende afscheiddscène uit Prokofievs beroemde balletmuziek ‘Romeo en Julia’. Daarna speelt Bram Mozarts beroemde ‘Achtste sonate in a klein, KV 310’, die hij componeerde in de droeve zomer van 1778 na het overlijden van zijn moeder. Het ontroerende ‘Pavane pour une infante défunte’ is een prachtig werk van Ravel geschreven voor een sprookjesprinses die niet werkelijk bestaan heeft. ‘Zes stukken voor piano’ van Brahms is intieme en emotionele pianomuziek die naar de dood verwijst die ook voor hem aanstaande bleek; in het laatste deel wordt het bekende ‘Dies irae’ thema verweven.

Brams pianospel is intens en meeslepend. Hij speelt wereldwijd veel concerten, als solist en als pianist van het Belgisch-Nederlandse Mosa Trio. Hij soleerde bij het Orchestre de l'Opéra de Lyon en het Amman Symphony Orchestra en speelde onder meer in Concertgebouw Amsterdam en BOZAR. Bram is coördinator Kamermuziek en Master Research Supervisor aan Conservatorium Maastricht.

Gratis met omruilvoordeel UiTpas (15 UiTpaspunten) 

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.