Ann Cnop (viool)

Ann Cnop speelt Bach

Wanneer

  • vr 11 oktober 2024 van 20.15 tot 21.45 uur

33 jaar geleden maakte Ann Cnop een afspraak met haar 10-jarige zelf. “Als ik 40 ben zet ik Bachs werk voor viool op cd!” En zo geschiedde. Naar aanleiding van haar cd-opname met de volledige sonates en partita’s van J.S. Bach voor viool solo gaat Ann met dit programma op tournee.

De muziek die Bach componeerde voor de instrumenten die hijzelf bespeelde - viool, orgel en klavecimbel - is zo mogelijk nog complexer dan zijn composities voor cello, traverso of luit. De sonates en drie partita’s BWV 1001-1006 van Bach behoren tot de absolute top van de klassieke Westerse muziek en zijn volgens Ann de allermooiste werken voor viool solo.

Ann richtte in 2020, als eerste vrouwelijke artistiek en zakelijk leider in Vlaanderen, Le Pavillon de Musique op, een ensemble dat zich profileert als dé ambassadeur van de Oude Muziek in Vlaanderen. In 2021 was ze curator van de eerste editie van het Early Music Festival Mechelen. Daarnaast is Ann als onderzoeker en specialist Oude Muziek verbonden aan Klara en wordt ze regelmatig gevraagd voor reportages en interviews.

Gratis met omruilvoordeel UiTpas (15 UiTpaspunten) 

Organisatie

Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10 , 3620 Lanaken
Website
www.cclanaken.be

Categorieën

Dit is een UiTPAS activiteit.